Küldetésünk

Hiszünk abban, hogy az iskola világa a mindenkori társadalom tükre és annak egyik legnagyobb hatású alakítója is egyben. Az iskola légkörének megváltoztatásán keresztül azonnali hatást gyakorolhatunk a diákok, tanáraik, családjaik – ezáltal mindannyiunk –  életére. Az empatikus, kapcsolatokat építő, egymást segítő, az ember méltóságát mindenekfelett tiszteletben tartó iskolai közösségből kinőhet az a társadalom, melyben mindannyian élni szeretnénk.

Ezért mindent félretéve készek vagyunk elmenni mindenhová, hogy megosszuk a tapasztalatunkat: van megoldás az iskolai kapcsolatok egészséges működésére.

Olyan kamaszokkal sikerült jól működő közösséget létrehoznunk, akik már tizenévesen is a társadalom peremén álltak: szerfüggőséggel, öngyilkossági késztetésekkel, tanulási elakadásokkal, beilleszkedési zavarokkal küzdöttek. Ezek a gyerekek a program során képesek voltak megszabadulni függőségüktől, agressziójuktól, képessé váltak egymással közösséget alkotni, másokat segíteni és visszafordulni a tanulási folyamatba; életmotivációt találtak maguknak.

Az Arany Iránytű Program 2020-ban Civil díjat kapott mint „Legnagyobb hatású projekt”.

A gyerekek nem boldogok az iskolákban.
A tanárok nem boldogok az iskolákban.
A szülők sem boldogok ettől.

Jelenleg kb. 1.8 millió gyermek és fiatal vesz részt a közoktatásban. Őket és szüleiket közvetlenül érinti mindaz, ami az iskolában történik. További 150 ezer főállású pedagógus érintett, családjaikkal együtt. Ez több mint 5,5 millió ember, egy kevesebb mint 10 milliós országban. Az iskola a legnagyobb közös társadalmi intézményünk.  Ha az iskola minden résztvevő számára örömteli hellyé változik, a társadalmunkban azonnal megérezzük ennek hatását.

Lépj velünk kapcsolatba!

Ha elindítanál egy változást a saját közösségedben, dolgozzunk együtt, hogy végül valami jót hozzunk létre! 7 év mindennapi tapasztalatából merjük azt mondani, lehet-, érdemes megpróbálni máshogyan. Lehet az iskola egy békés, biztonságos, örömteli hely, ahol nem a szorongás és nem a szembenállás jellemzi a mindennapokat.