Scelerosis Multiplex Klub

Sclerosis Multiplex Betegek Klubja

Miért is láttuk fontosnak az SM betegek és családtagjaik részére a Carpe diem SM klub létrehozását?

• Hogy megmutassuk, hogyan lehet teljes életet élni ezzel a betegséggel.
  • Mert fontosnak tartjuk az SM betegekkel és családtagjaikkal a közös rendezvényeinken való részvételt, együtt gondolkodást.
  • Mert hisszük, és a visszajelzések is ezt igazolják, hogy az együtt töltött kulturális, rekreációs tevékenységek segítséget nyújtanak a testi és lelki megújulás folyamatában, pozitív életszemlélethez.
  • Mert előadók, szakértők meghívásával felvilágosítást nyújthatunk a bennünket érintő és érdeklő témákban.
  • Mert igyekszünk a legfrissebb tudományos kutatások és információk eredményeit tagjainkkal megismertetni.
  • Mert készek vagyunk arra, hogy fejlesszük tagjaink képességeit és készségeit, felkészítsük őket az önálló feladatvállalásra, önmegvalósításra, önképzésre.

Mert az Adonyi és Dunaújvárosi kistérségekben nem működött szervezett keretek között az SM betegek érdekeit, javát szolgáló csoport.

Megalakulásunk után, 2003-ban felvettük a kapcsolatot a Magyar SM Társasággal, majd 2006-ban megkerestük a kapcsolódási pontot a Magyar Sclerosis Multiplex betegekért Alapítvánnyal.

A tagjaink közé bárkit szívesen látunk. itt – név, elérhetőség megjelölésével

A Carpe diem Alapítvány az SM klub tagjai felé is közvetíti azt az életszemléletet, mely segíti az embereket a minden napokban megtalálni a jót, az öröm teli pillanatot. Ezért lett a Carpe diem SM klub mottója: „Hittel, reménnyel, akarattal és pozitív gondolkodással kell az SM-el együtt élni!” Találkozásaink alkalmával a búcsúzásnál szívesen használjuk egymás biztatására: „Amíg nem találkozunk, kívánunk neked shub mentes napokat!

Klub működését a Carpe diem Alapítvány programok szervezésével, jelentős anyagi támogatással, kuratóriumi tagjainak aktív jelenlétével segíti, önkéntesek személyes segítségnyújtása pedig megkönnyíti a tagok jelenlétét.

A Klub vagyona a tagok és pártoló tagok által megállapított és befizetett éves tagdíjból tevődik össze. Ezen kívül bárki segítségét szívesen fogadjuk, aki eredményesebbé teheti a szervezet működését. Ilyen szponzori támogatást kapunk a Green System Kft-től, akivel Alapítványunk szerződést kötött. A támogatás célja, hogy az olyan sclerosis multiplex betegeket háztól-házig szállítsa ,akik nehezen vagy segítség nélkül egyáltalán nem tudnak közlekedni.

Klubfoglalkozásaink korábban a dunaújvárosi Egyesített Szociális Intézményben voltak. Ez évtől minden hónap utolsó péntekjén 15,30 órától a dunaújvárosi Munkás Művelődési Központ (MMK) földszintjén lesznek.
Dunaújváros, Apáczai Csere J.u.11.

Klubunkhoz csatlakozhat és szeretettel várunk minden érdeklődőt, érintett beteget, családtagjait, önkénteseket is az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Zámbó Barbara Dóka Marianna
tel: 06 / 30-3000-992 tel/fax: 06 / 25 – 251-370
Levelezési cím: 2458 Kulcs, Deák F. út 80.
e-mal cím: alapitvany.boldog@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?