Projektjeink

• 2023 Augusztus
  • A SZERETET iránytűje – megjelent a KÖNYVÜNK az Arany Iránytű Programról Részletek itt olvashatók
  • 2023. május 20.
  • „Legyen ez a Te napod!” Értelmi fogyatékossággal élő emberek és hozzátartozóik közösségépítése Beszámolónk itt olvasható.
  • 2023. március
  • – Százhalombatta, támogatói est létrehozása, lebonyolítása a Felhőjárók Mozdulatszínház társulat támogatására
  • 2023. február
  • – Az Arany Iránytű Program ismét elismerést kapott! Dunaújváros Települési Értéktárába fogadta/választotta az Arany Iránytű Programot. Az Indoklásban többek között a program alapkoncepciója miatt is, „hogy az iskola ne csak az oktatás, tudásátadás, de ezzel egyenértékűen a nevelés, sőt, gondozás színtere, terepe legyen. Ami segíti a be- vagy visszailleszkedést, és közvetve, idővel segíti a követelmények teljesítését is”. https://dunaujvaros.hu/pentele_xxi_oktatasert_muveszetert_alapitvany_arany_iranytu_program
  • 2023. január
  • – a Közösségi sport és szabadidő nap szervezésének megkezdése, Adony város felkérése a rendezvény támogatására, az infrastruktúrák biztosítására, időpontok egyeztetése a résztvevőkkel (Felhőjárók Mozdulatszínház Százhalombatta, Tordasi Szivárvány Együttes Tordas, Csengettyű Együttes Érd, ÉFOÉSZ Martonvásár) egyeztetett időpont 2023. május 20.
  • 2022. december – 813 741 Ft.- támogatás a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet, a Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek szakmai programjainak támogatása 2022 program keretében Közösségi sport és szabadidő nap megszervezése – részei tenisz, futball, fitnesz játszópark, drámatréning, szülők tájékoztatása, fellépések a résztvevők által, alkotóház, kiemelt fókusszal a fogyatékkal élők különböző csoportok és a hozzátartozók közösségépítésére.
  • 2022. november – Rendkívül nagy örömünkre szolgál hogy alapítványunk elnökének Glashütter Melindának az Arany Iránytű Programról szóló írását „Visszaadni az önrendelkezés lehetőségét” címmel a Magyar Pedagógiai Társaság és az Új Pedagógiai Szemle Szerkesztő Bizottsága MAJZIK-DÍJ 2021 elismeréssel díjazta.
  • 2022. szeptember – 1 346 100 Ft.- támogatás A Kulturális és Innovációs Minisztérium  IFJ-GY-22-A „Helyben rendben” program keretében az „Arany Iránytű Program” – Összefoglaló tanulmány elkészítése és kiadása projektre
  • 2022. ősz – Aziskoláját – második felvonás – az előadásból létrehozott film bemutatása
  • 2022. május – hosszú távú együttműködés aláírása a Felhőjárók Mozdulatszínház társulattal – aktív együttműködés, közös alkotás, részvétel a fellépéseken
  • 2022. április Százhalombatta, Felhőjárók Mozdulatszínház társulat „Levegőt” címmel rendezett produkciójának a támogatása