Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete

carpe diem alapítvany - autizmus

Mit tehetünk érted,
hogy elűzzem a bánatod
Hogy a lelked mélyén megtörjem
a gonosz varázslatot ?
Mit tehetnék érted,
hogy a szívedben öröm legyen ?
Mit tehetnék, áruld el nekem !

(Ismeretlen szerző)

• Az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete Pk.62.306/1997/4 nyilvántartási számmal került bejegyezésre a Fejér Megyei Bíróságon.
  • Székhelye: 2400 Dunaújváros, Gerle utca 2
  • Nyilvántartási szám: Pk.62.306/1997/4
  • Bankszámlaszám: OTP 11736037-20592914
  • Adószám: 18486403-1-07
  • E-mail: esoember2400@gmail.com

Az autizmus szociális, kommunikációs kognitív készségek minőségi zavara, amely egész életen át tartó fogyatékos állapotot eredményezhet. Ez lehet igen súlyos, járulékos fogyatékosságokkal halmozott sérülés, illetve többé-kevésbé kompenzált (ritkán jól kompenzált) állapot. A súlyosan érintettek egész életen át teljes ellátásra, a jó képességűek egyénileg változó támogatásra szorulnak.

Küldetésünk

Egyesületünk célja, hogy támogassa a speciális szükségletű, hátrányos helyzetű célcsoportunk beilleszkedését a társadalomba, és hozzájáruljon az emberhez méltó életkörülmények megvalósításához, segítse az egyenrangú állampolgári élet megvalósítását.

Egyesületünk 1997-ben azzal a céllal alakult, hogy az autista, illetve az értelmileg akadályozott gyereket/felnőttet és családját segítse. Mindennapi gondjaik, problémáik megoldásához támogatást és ehhez erkölcsi, intézményi, jogi és anyagi támaszt nyújtson. Közhasznú egyesületünk tagja lehet bárki, aki az alapszabályunkat elfogadja.

Tevékenységeink

Információs iroda működtetése, gyógyúszás, rekreációs táboroztatás, szabadidős, kulturális, sport események szervezése, szülő klub működtetése, szakmai hálózatban való részvétel, érdekvédelmi tevékenység, intézmény létrehozása és működtetése.